Please turn

Domain Yeniləmə nədir?

/05

Projects of Azerbaijan

Əksər şirkətlərin marketinq strategiyalarına domen adı seçimi ilə başlaması altında; domen adları; prestij və SEO-ya düşündüyünüzdən daha böyük təsir göstərir.

Domen adlarının "sayt ünvanı" olmaqdan əlavə oynadığı bu mühüm rol, onların qeydiyyatdan keçdikləri andan bir növ geri sayım taymerini işə salması faktı ilə daha da gücləndirilir. Bu sayğac; O, pıçıldayır ki, domen adlarının da istifadə müddəti var və yeniləmə haqqı ödənilməsə, sayta giriş kəsilə bilər və hətta domen adı başqaları tərəfindən qeydiyyata alına bilər.

Bu səbəblə deyə bilərik ki, şirkətlərin və ya şəxslərin onlayn şəxsiyyətinin əhəmiyyətli bir parçası olan domen adları ilə bağlı ən çox rast gəlinən xoşagəlməz hal, domen yeniləmə prosesinin unudulmasıdır.

Domen adlarının sona çata biləcəyindən xəbərsiz əksər veb-sayt sahiblərinin bilməli olduğu şeylər; ki, onların həyata keçirdikləri qeydiyyat əslində alış deyil, bir növ icarə əməliyyatıdır!

Buna görə də brendini, trafikini və saytını qorumaq üçün səylərini qorumaq istəyən hər bir veb sayt sahibi domen adının müddəti bitdikdə nə baş verdiyini və domen adını yeniləməyin nə demək olduğunu bilməlidir.

Domain Yeniləmə nədir?

Domen və hostinq qiymətlərini araşdırarkən mütləq “yeniləmə qiyməti” ifadəsi ilə qarşılaşmısınız. Çünki həm hostinq, həm də domen xidmətləri qeydiyyatı vaxtaşırı (adətən ildə bir dəfə) yenilənən xidmətlər sırasındadır. Beləliklə, bir domen adının qeydiyyatı yenilənmə haqqını ödəmədiyiniz müddətcə yalnız məhdud müddətə domen adına sahib olmaq deməkdir.

Veb saytınızın canlı qalmasını istəyirsinizsə, sahib olduğunuz domen adı; İstifadə hüququnun bitmə tarixindən əvvəl yeniləməlisiniz. Domen adı minimum 1 il, maksimum 10 il müddətinə yenilənə bilər.

Hətta müqaviləniz avtomatik yenilənməni ehtiva etsə belə, müddəti bitməzdən əvvəl yeniləmənin sizin müdaxilənizi və ya ödənişinizi tələb edib etmədiyini yoxlamaq tövsiyə olunur.

Domen Adlarının İstifadə Tarixləri Niyə Əhəmiyyətlidir?

Əgər siz portfelinizdə domen adından istifadə etməyə və ya saxlamağa davam etmək istəyirsinizsə, müntəzəm yeniləmə haqqını ödəməlisiniz. Əks halda;

• Domen adınızın müddəti bitdikdən sonra onu yeniləməmək rəqibinizin bir daha əldə edə bilməyəcəyiniz domen adınızı saxlaması və ya hətta sizi öz saytına yönləndirməsi ilə nəticələnə bilər.
  • Tamaşaçılarınızın etimadını qazanmaq üçün sərf etdiyiniz bütün vaxt və səy boşa gedə bilər.
  • İstifadə müddəti bitmiş domen adları saytınızın axtarış sistemlərinin nəticələrində öz sıralamasını itirməsinə səbəb ola bilər. Üstəlik, bu xoşagəlməzliyə görə hər şeyi sıfırdan qurduğunuz ilk günlərdəki motivasiyanı itirərək yolunuza davam etməli ola bilərsiniz və ya domen adınızı çox yüksək ödənişlərlə geri almalı ola bilərsiniz.
İşimizi sevirik
/11
Gəlin biznesdən danışaq
Amma birinci siz...

Fikrinizi təsvir edin. Nə qədər çox detal bir o qədər yaxşıdır. Bundan sonra nə olacaq: biz 3 iş saatı ərzində cavab veririk; birlikdə layihənizi tez zənglə müzakirə edirik; POA-dan gözəl bir təklif alırsınız.

Xidmətlərimiz

Məlumatlarınız